Můj partner či partnerka je manipulátor? TEST

Sdílejte s přáteli

Pokud se o sobě domníváte nebo jste na základě výsledku testu zjistili, že váš partner může splňovat znaky manipulátora, následuje pár drobných doporučení, jak by se sebou měl pracovat, pokud k tomu bude ochotný. V prvé řadě berte výsledek testu pouze jako orientační. K jednoznačnému určení je třeba individuální prozkoumání s psychologickým odborníkem na manipulace.

Doporučujeme začít pracovat s vlastním sebenáhledem, tzn. prozkoumat své chování, které shledáváte vy nebo někdo z vašeho okolí jako manipulativní. Pokud se ukáže, že se skutečně jedná o manipulace, je nezbytné se zamyslet na motivem vašeho jednání. Manipulativní osobnosti často manipulují, protože nevěří, že by mohli dosáhnout uspokojení svých potřeb (láska, uznání, přijetí, porozumění) otevřenou komunikací. Tím se dostáváme k dalšímu bodu.

Nejen pro manipulativního partnera nýbrž i pro vás je důležité učit se otevřeným komunikačním technikám, které podporují schopnost zdravého vztahování se k sobě i druhým. S tím vám mohou pomoci kurzy, sebezkušenostní skupiny, skupinová terapie či práce s psychologem.

Další zajímavé články

Mgr. et Mgr. Barbora Holasová
Terapeuti

Mgr. et Mgr. Barbora Holasová

Poradce & terapeutka Jak pracuji? Při své práci považuji za nejdůležitější vytvoření prostředí důvěry a bezpečí, a to pomocí empatie a respektu k individualitě a

Bc. Tereza Tylová, Ma.
Terapeuti

Bc. Tereza Tylová, Ma.

Psychoterapeutka Jak pracuji? V terapeutickém procesu mi velmi záleží na vytvoření bezpečného a důvěrného prostoru, v němž bychom mohli společně lépe pochopit Váš životní příběh

Newsletter

Odebírejte novinky do e-mailu

Chtěli by jste mít veškeré novinky, informace a celkový přehled o všem novém ihned v e-mailu? Stačí se přihlásit do odběru pomoci e-mailu níže.